Rady do kuchyně: Jak upéct dokonale křupavé kuře a uchovat citrony

Česnek snadněji oloupete, když ho nejdříve přelijete horkou vodou. Maso rychleji změkne, když k němu při vaření nebo dušení přidáte malou lžičku rumu.

Rozkrojený citron déle vydrží, když řez pocukrujete a uložíte ho do lednice. Připálený hrnec lépe vydrhnete, když v něm nejdříve rozvaříte cibuli. Rozinky přidávejte do těsta vždy obalené v mouce. Nepropadnou se díky tomu těstem na dno pekáče.

A ještě tip na dokonale upečené kuře. Na konci pečení ho polijte troškou piva, bude mít krásně zlatou a křupavou kůrku. A to ocení opravdu každý, že? Vaše Iva Hüttnerová.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...

Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Lidský faktor

Lidský faktor

Koupit

Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová