Přednádraží v Břeclavi není ani po třech letech od dokončení rekonstrukce výpravní budovy hotové

9. leden 2023 15:20

Zhruba do měsíce by břeclavská radnice měla získat stavební povolení nutné k zahájení rekonstrukce přednádraží. Původně měly práce navázat na dokončení oprav výpravní budovy před třemi lety, nakonec ale muselo město celý projekt i po kritice místních v anketě přepracovat.

Náklady neměly přesáhnout 40 milionů korun, po skokovém zdražení stavebních materiálů bude částka pravděpodobně zhruba o polovinu vyšší.

„Myslím, že parkovací místa by měla být zachována a zeleň bych dala spíš na parkoviště,“ říká asi 50letá žena, která se svým vnoučkem chodí na nádraží pravidelně – pozorují příjezdy a odjezdy vlaků.

„Původní projekt vzbudil docela velkou nevoli u veřejnosti – z nedostatku parkování a také zde byla projektována točna, a oprávněně měli lidé strach, že by se tam nakupilo větší množství vozidel a docházelo by k dopravnímu kolapsu,“ popisuje místostarosta Jakub Matuška z uskupení Mladí a neklidní. „Chci změnit to, že tu bude mnohem více zeleně, parkování dostane nějaký řád. Myslím, že to bude kultivovanější vstup do města Břeclavi,“ dodává.

S rekonstrukcí přednádraží by se mělo začít ještě letos.

autor: Štěpánka Kadlečková
Spustit audio

Související