Pravidelná linka na trase Brno-Berlín začne létat z Tuřan od dubna příštího roku

Z Brna začne příští rok létat nová pravidelná linka do Berlína. Dnes to oznámilo vedení brněnského letiště. Spojení zajistí od dubna dvakrát týdně nízkonákladový dopravce Ryanair, zatím pouze v letním letovém řádu.

Z Brna se zatím pravidelně léta do Mnichova, na londýnské letiště Stansted a od konce října nově do Bergama u Milána. Z Brna bude možné od dubna 2019 létat na berlínské letiště Schönefeld nacházející se zhruba 30 km jižně od centra Berlína. Letový řád nabízí spoje vždy v úterý a v sobotu.

Berlín

Cesta z Brna do Berlína bude trvat hodinu a deset minut. Při cestě autobusem, kdy je potřeba většinou ještě přestupovat na navazující spoj v Praze, stráví lidé na cestě zhruba osm hodin. Vzhledem k tomu, že dopravce zatím zpáteční letenky nabízí za cenu mezi 600 a 1 000 korunami, se letecké spojení vyplatí a ušetří cestujícím do německého velkoměsta i čas.

„Když se podíváme na destinace Londýn Stansted a nově otevřené Bergamo, tak lety z Brna máme velmi naplněné, jsou skoro vyprodané. Což nám dává skvělou pozici pro vyjednávání o dalších potenciálních linkách,“ uvedl předseda představenstva Letiště Brno Milan Kratina, který očekává, že lety do Berlína budou přinejmenším stejně tak obsazené.

Berlínské letiště Schönefeld nabízí desítky letů denně převážně do evropských destinací. Vydat se můžete i do destinací mimoevropských, například do Dubaje, Pekingu či Singapuru.

autor: lop
Spustit audio

Související