Poznáte, co čtou známé osobnosti?

30. květen 2014

Jiří Menzel, Halina Pawlowská, Miro Žbirka nebo Věra Čáslavská čtou úryvky ve vysílání Českého rozhlasu Brno. Uhodnete, kterou knihu si vybrali?

Soutěž Českého rozhlasu Brno v poznávání knih podle načtených zvukových ukázek je mezi posluchači oblíbená, i proto jsme na listopad letošního roku připravili další pokračování. Ve svých oblíbených knihách tentokrát zalistovaly známé osobnosti, které s rozhlasem spolupracují nebo byli jeho významnými hosty.

Soutěžní ukázky uslyšíte v našem vysílání od pondělí 11. listopadu každý všední den až do pátku 22. listopadu. Hrajeme o spoustu krásných knížek a kalendářů na příští rok, ale také o bonusové poukazy do wellness.

Poznáte, co čtou?

Věra Čáslavská - sportovkyně
Hana Gregorová - herečka
Roman Horký - hudebník
Pavel Jandourek - režisér
Jiří Menzel - režisér
Halina Pawlowská - spisovatelka a herečka
Barbora Seidlová - herečka
Olga Sommerová - filmová dokumentaristka
Petr Váša - básník a hudebník
Miro Žbirka - zpěvák a skladatel

Soutěžní ukázky známých osobností zazní každý všední den v Dobrém ránu a v Apetýtu. Vítěze pro daný den pak vyhlásíme v odpolední pořadu Rendez-vous. Vše včetně samotné ukázky uveřejníme také na našich internetových stránkách.

Poznáte-li autora knižní ukázky, můžete svou odpověď poslat SMS zprávou ve formátu:
„BO mezera REKNI mezera správná odpověd a vaše jméno“ na číslo 907 77 06.


Ponořte se s námi do světa literatury a vyhrávejte!

Za spolupráci v podpoře soutěže děkujeme Knihovně Jiřího Mahena v Brně a dalším knihovnám v Jihomoravském a Zlínském kraji, především knihovnám v Babicích u Uherského Hradiště, Blansku, Boršicích u Blatnice, Boskovicích, Břeclavi, Dolních Kounicích, Hodoníně,  Hrušovanech u Brna, Kroměříži, Kunštátě, Kyjově, Lanžhotě, Letovicích, Mokré-Horákově, Moravském Krumlově, Nivnici, Ořechově u Brna, Oslavanech, Otrokovicích, Rosicích, Rožnově pod Radhoštěm, Slavkově, Suché Lozi, Štítné nad Vláří, Tišnově, Uherském Brodě, Uherském Hradišti, Velkých Pavlovicích, Vsetíně, Vyškově, Zlíně, Znojmě a Židlochovicích.
autor: Martina Vidová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.