Potkejte se s Českým rozhlasem Brno

30. květen 2014

Chcete nahlédnout do studií rozhlasu při živém vysílání a dozvědět se o historii a současnosti brněnského rozhlasového studia?

Navštívit Český rozhlas Brno můžete při tradičním Dni otevřených dveří, kterým navíc letos začínáme v Brně další dny plné bohatého kulturního programu. Den otevřených dveří pořádáme 2. června od 8 do 14 hodin v budově na Beethovenově ulici 4. Přesný termín prohlídky je třeba si rezervovat předem (možno už nyní mailem na info@bo.rozhlas.cz nebo přímo 2. června před budovou). Těšíme se na vás.

Český rozhlas Brno pak potkáte ještě při sérii kulturních programů na náměstí Svobody. 7. června pozveme kulturním odpolednem na další odběr krve s Českým rozhlasem.

Od 8. do 10. června pak hostí náměstí Svobody programové pódium Českého rozhlasu Brno při závěrečném víkendu akce Brno město uprostřed Evropy. Vidět a slyšet tam můžete 8. června například finalistku rozhlasové pěvecké soutěže Adélu Grimovou či orchestr Melody Gentlemen z Lednice, 9. června vystoupí například orchestr Mr. Swing, kvartet Jaromíra Hniličky nebo BROLN a v neděli program doplní pohádky pro děti, Bob Frídl i orchestr Komorní dechová harmonie. Samozřejmě tam nebude chybět obvyklá přehlídka historických vozidel či setkání velocipedistů.

Zveme vás do rozhlasu i na náměstí Svobody v Brně.

autor: Marek Zouhar
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.