Policie se setká s motorkáři

11. červen 2011

Areál Sloupsko-šošůvských jeskyní v Moravském krasu v sobotu hostí preventivní policejní akci pro motorkáře Nežij vteřinou. Setkání s policisty má majitele jednostopých strojů přimet k tomu, aby na silnicích jezdili opatrně a zbytečně neriskovali.

Policie na místě představí svou nejmodernější techniku. Působit ale bude i odstrašujícími příklady. „Chceme motorkářům ukázat hrozivé následky dopravních nehod s tragickými nebo vážnými následky v našem regionu. Chceme, aby si uvědomili, že jejich vyjížďka nemusí skončit vždy dobře,“ podotkla blanenská policejní mluvčí Iva Šebková. K vidění budou i ukázky motocyklové školy, pietní akt za tragicky zesnulé motorkáře nebo svěcení motocyklů.

Na akci se představí i nový policejní motocykl

Akce Nežij vteřinou se koná už potřetí. Blanensko je mezi motorkáři oblíbené, třeba kvůli členitosti terénu a úsekům s množstvím zatáček. "Jedná se především o silnici mezi Lipůvkou a Blanskem, Blanskem a Jedovnicemi, silnici od Boskovic směrem na Žďárnou a samozřejmě hlavní tah na Svitavy I/43," upřesnila mluvčí Iva Šebková. Loni policisté v okrese zaznamenali dvacet pět nehod motocyklů. Jeden motorkář zemřel, pět bylo těžce zraněno a devatenáct lehce.

autor: Michal Záboj
Spustit audio