Policie pátrá po svědcích potyčky na tramvajové zastávce v Brně, při které útočník pobodal dva lidi

12. červen 2023

Policistům se přihlásili první svědci sobotního konfliktu na tramvajové zastáce Přístaviště v Brně. Útočník tam večer před 20. hodinou pobodal dva lidi. Muž skončil ve vazbě. Kriminalisté ale stále hledají další svědky. Detaily dodává mluvčí PČR Petr Vala.

Sedmatřicetiletý cizinec v sobotu krátce před 20 hodinou poblíž tramvajové zastávky Přístaviště v Brně-Bystrci nožem napadl a zranil dvě osoby. „Ty musely být s bodnořeznými poraněními převezeny do nemocnice. Jeden napadený později v nemocnici zemřel," uvedl tehdy mluvčí policie Petr Vala.

Mluvčí Pavel Šváb uvedl, že na rvačku nedaleko zastávky MHD policejní hlídku upozornila svědkyně. „Policisté se rozběhli k místu incidentu, jeden z členů hlídky zajistil přivolání zdravotníků, druhý zjistil popis pachatele a vzápětí si všiml osoby, která danému popisu odpovídala a pohybovala se poblíž na nástupním ostrůvku. Později zjištěný sedmatřicetiletý muž byl na místě zadržen," uvedl Šváb.

Podle mluvčího pro přesné určení jednotlivých rolí účastníků konfliktu jsou klíčové výpovědi nejen samotných aktérů, ale i svědectví. „Právě proto znovu případné svědky žádáme: Pokud byl někdo očitým svědkem, s policisty dosud nebyl v kontaktu, a viděl konflikt, případně ví, co mu v tramvaji předcházelo, nechť se obrátí na policisty prostřednictvím linky 158. Pokud nebudou vyslechnuti všichni svědci, nemůžeme být sdílnější," uvedl Šváb. Doplnil, že kriminalisté na objasnění všech okolností případu usilovně pracují.

Nad Brněnskou přehradou se večer rozzářil první ze soutěžních ohňostrojů, které jsou součástí festivalu zábavy Ignis Brunensis. Sledovaly jej desetitisíce diváků.

autor: Alena Hesová | zdroj: ČTK
Spustit audio