Plavba po Baťově kanále

30. květen 2014

Český rozhlas Brno pravidelně vysílá v letních měsících z řady míst Jihomoravského a Zlínského kraje. Akcí, kterou tato vysílání startují, se stala už tradiční plavba po úseku Baťova kanálu. Prohlédněte si fotogalerii z plavby.

Letos jste se mohli plavit i bavit přímo v Uherském Hradišti 4.června. Od 13 hodin se uskutečnilo několik okružních plaveb (cena plavby bude 10,-Kč) se startem i cílem v přístavišti na Moravním náměstí.

Kromě plaveb vás na místě čekal odpolední kulturní program se skupinou Vinařští romantici a místní cimbálovou muzikou Harafica. K vidění a poslechu bylo také živé vysílání pořadu Rendez-vous s Věrou Hotařovou. Do vysílání od 14 hodin přišli ředitel Povodí Moravy, Závod Střední Morava Uherské Hradiště Pavel Cenek, ředitel společnosti Baťův kanál Vojtěch Bártek, Zdeňka Šlosarová z popovického Amfíku Bukovina, herec Zdeněk Junák a starosta Uherského Hradiště Květoslav Tichavský.

autor: Marek Zouhar
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.