Pečete rádi? S tímhle trikem už koláč nespálíte a poradíme také, jak na sražený máslový krém

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Těsto, mouka, pečení, bochánky (ilustrační foto)

Pokud je pečení vaše radost, dnes je Domácí štěstí určeno právě vám.

Na vymazání forem je nejlepší ztužený tuk. Málo se přepaluje a pečivo zespodu nehnědne tak rychle. Sražený máslový krém není žádná tragédie. Stačí ho na misce vložit do horké vodní lázně a míchat, dokud se nespojí. Poté z lázně sundat a míchat do vychladnutí.

Než přidáte do těsta kakao, zalijte ho horkým mlékem, bude lépe barvit. Lesklé polevy docílíte, když ji budete horkou nalévat na studený korpus a obráceně. Zkrátka vše závisí na rozdílných teplotách. A dort se vám nepřipálí, když postavíte formu s těstem na plech vysypaný solí.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio