Obrazy zachraňují les

23. listopad 2007

Příští úterý se na Nové radnici v Brně uskuteční už 5. benefiční aukce výtvarných děl. Pořádající Nadace Veronika výtěžek aukce každý rok posílá organizacím, které přispívají k ochraně přírody. Například loni se podařilo získat 300 tisíc korun, které byly použity na úpravu a obnovu několika zanedbaných školních zahrad.

"Výtěžek letošní aukce půjde na výkup území mezi dvěma přírodními rezervacemi. V Bílých Karpatech ochranáři z Valašských Klobouk z Kosenky se již 27 let starají o dvě rezervace, které jsou blízko sebe. Mezi nimi je pás nehodnotného kůrovcového lesa. Oni by tento les chtěli vykoupit a ty rezervace spojit." Říká ředitelka nadace Jasna Flamiková.

Aukce se bude letos konat 27. listopadu ve sněmovním sále Nové radnice. "Těch umělců, kteří nám svá díla věnovali je víc jak 100. Obrazy si mohou zájemci už nyní prohlédnout na webových stránkách Nadace Veronika."

"Stejně jako loni i letos díla, která se neprodají při večerní aukci, budeme nabízet prostřednictvím internetu. Cenová relace děl je velmi různá. Jsou tam grafiky za 50 korun nebo fotografie za 100 až 150 korun a pak sochy s vyvolávací cenou 15 tisíc korun." Dodává Jasna Flamiková.

autor: gaj
Spustit audio