O hudebních sourozencích Haně a Petru Ulrychových vychází kniha, představili ji v Brně

Nádvoří hradu Špilberk zaplnili 23. června fanoušci kapel Hradišťan, Javory beat a sourozenců Ulrychových. Večerním koncertem v Brně muzikanti odstartovali celou letní šňůru společných koncertů. Lidé měli zároveň možnost poprvé nahlédnout do nové knihy o Haně a Petru Ulrychových s názvem Putovali hudci.

Po 57 letech společného zpívání vychází autobiografická kniha o sourozencích a muzikantech Haně a Petru Ulrychových. Lidé si ji mohli koupit poprvé včera v Brně na společném koncertě Javorů Beat a Hradišťanu.

Oficiální křest ale plánují umělci až na letošní prosinec v Městském divadle Brno. „Žádné dítě se nekřtí v okamžiku, kdy se narodí, ale po několika měsících. A ono to Městské divadlo je pro Ulrychovce, zejména pro Petra velmi důležité. Napsal pro ně ve spolupráci se Stanislavem Mošou pět nebo šest muzikálů,“ říká dokumentarista Jiří Vondrák, který je autorem publikace.

V knize jsou podrobně a s nadhledem vylíčeny časy společného dětství, období beatu, doba okupace, která sourozencům jedinou písni vysloužila zákaz činnosti. Popisuje i šťastné roky spolupráce s Městským divadlem Brno na řadě muzikálů, které zaujaly svou melodičností a poetickým obsahem.

Spustit audio