Nejlepší šéf byl Miloslav Šimek a stále ho mám v srdci, přiznává Uršula Kluková

26. červen 2019

Herečka Uršula Kluková měla v průběhu svého divadelního života několik šéfů, jeden z nich, Pavel Fiala, byl dokonce i jejím manželem. V srdci a ve vzpomínkách však nosí jenom jednoho - Miloslava Šimka. S Lubošem Xaverem Veselým se před několika lety sešla v divadle, a to ve hře Sborovna. Teprve teď mu ale přiznala, že ještě neumí plavat a naučila ho metodu skleničky.

Uršula Kluková hraje nejraději komické role, které koření svým typickým smíchem. Že by v současné době bylo málo dobrých komiků a komiček, to si ale nemyslí: „Já jsem o tom vlastně ani nepřemýšlela. Mně připadá, že je jich dost. Já koukám kolem sebe a mám takový pocit, že všechno možné je k smíchu. Ale bohužel nejsou komické hry ani scénky, buď je dnes nikdo neumí psát, nebo se to nikomu psát nechce.“

Uršula Kluková v převleku za vánoční stromek s Miloslavem Šimkem a Jiřím Krampolem

Herečka ve svém životě zatím prošla devíti divadelními scénami a zažila řadu šéfů. Nejvíce však vzpomíná na své působení u Miloslava Šimka. Toho měla ze všech nejraději a stále ho nosí ve svém srdci. Často například vypráví, jak ho vyvedla z míry svým netradičním převlekem za vánoční stromeček, a jak na to, s humorem sobě vlastním, Miloslav Šimek reagoval.

Metoda skleničky

Uršula Kluková má celý život kladný vztah ke kartám a věštbám. Prozradila posluchačům, co je to metoda skleničky - jak najít ztracené věci:

„To jsme dělali v rodině od chvíle, kdy jsem na světě. Hledáte klíče, brýle nebo peněženku? Vezměte prázdnou skleničku a do ní povězte:´Vrať mi peněženku, už jsi se s ní těšil dost dlouho,´ a otočíte skleničku dnem vzhůru. Za chvíli už vás to táhne k věci, kterou jste hledali. Když ji najdete, tak do skleničky nesmíte zapomenout poděkovat."

Zajímá vás, proč se Uršula Kluková ještě nenaučila plavat a jaké je její nejmilejší jídlo? Poslechněte si záznam pořadu.

 

Spustit audio