Národopisný festival kyjovského Dolňácka v Miloticích

3. srpen 2022

Jaký bude letošní národopisný festival v Miloticích? Na jaký program se mohou návštěvníci těšit? A čím je setkání v místní části Šidleny speciální? Pozvánku na festival i páteční rozhlasový přímý přenos nabídne jeden z autorů pořadů národopisného festivalu Milotice Pavel Růžička, který je hostem Jiřího Kokmotose. O hudební doprovod se postarají například cimbálové muziky Jury Petrů, Luďka Běťáka, Hudci z Kyjova, Fryška a další.

autor: Jiří Kokmotos
Spustit audio

Související

  • Maraton hudby Brno

    Brněnské ulice opět rozezní hudba světa. Unikátní festival Maraton hudby představí Marie Hvozdecká. Své místo na něm totiž už tradičně má i folklor.

  • Ozvěna horňácké písničky

    Ohlednutí za letošním ročníkem Horňáckých slavností z hlediště i jeviště. Pořadem provází Marie Hvozdecká.

  • Národopisně pestrou Moravou

    Vybíráme muziku z národopisných regionů, které najdeme podél moravsko-slovenské hranice. Zahraje valašská cimbálová muzika Kotár, CM Jaroslava Pavlíka, Strýci ze Strání.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.