Náborový příspěvek až do výše sto tisíc. I tak se snaží v Brně nalákat na neobsazené pozice řidičů či policistů

Peníze mají přesvědčit nové potenciální zaměstnance, kterých je podle firem nebo institucí nedostatek. Třeba Městské policii Brno se dva roky nedaří obsadit asi padesátku tabulkových míst, která vznikla v roce 2016. Poměr nově přijatých strážníků a těch, kteří odchází, totiž zůstává stále stejný.

Městská policie nabízí uchazečům příspěvek ve výši šedesát tisíc korun. Podmínkou je, že zaměstnanec zůstane u městské policie čtyři roky. Pokud odejde, musí vracet poměrnou částku - tedy pokud někdo odejde po třech letech, vrátí méně, než při odchodu po půl roce. Náborový příspěvek městská policie nabízí od ledna 2017, tehdy to bylo padesát tisíc korun. Zvýšení na šedesát tisíc platí od letošního května.

Nárok na peníze měl třeba nový strážník Gustav Pokora, který říká: „Už od střední školy jsem chtěl jít k policii. Že tím dostanu šanci pomoci lidem a ta práce není stereotypní.“ A dodává, že peníze jsou dobrým bonusem do začátků.

Kolik peněz už městská policie na náborových příspěvcích vyplatila, přibližuje mluvčí brněnských strážníků Tereza Kadrnožková. „Náborového příspěvku zatím využilo padesát pět lidí, vyplatili jsme dva miliony osm set tisíc korun. A pět zaměstnanců muselo vracet, protože odešli dříve než po čtyřech letech.“

Novým čekatelům, kteří jsou teď na akademii, navíc vedení policie nabízí i možnost získat část příspěvku i v době tříměsíčního kurzu a nečekat až na složení licenčních zkoušek. Ty pak ale musí uchazeči udělat, aby peníze nemuseli vracet.

Dopravnímu podniku se příspěvek vyplácí

Dopravní podnik vyplácí náborový příspěvek od roku 2007, tehdy to bylo deset až patnáct tisíc pro řidiče autobusů a trolejbusů. Od dubna tohoto roku se příspěvek navýšil z předešlých asi třicet tisíc korun na až sto tisíc korun. Peníze se vyplácí v pěti splátkách podle odježděných hodin. Celkem dopravce za jedenáct let vyplatil skoro pět a půl milionu korun celkem 419 řidičům. Podle generálního ředitele Miloše Havránka se náborový příspěvek firmě vyplácí.

Řidič autobusu

„Jestli se ptáte na efekt toho náborového příspěvku, tak je jednoznačně pozitivní. Pouze 38 řidičů, tedy zhruba necelých 10 % zaměstnanců, náborový příspěvek muselo vrátit, protože nesplnilo podmínky.“

Dopravnímu podniku chybí asi šedesát řidičů hlavně autobusů a trolejbusů. Před zvýšením náborového příspěvku to byla celkem stovka řidičů.

I na Magistrátu si přilepšíte

Je to padesát tisíc korun pro nové úředníky na vyšší a dlouho neobsazené pozice. Celkem na magistrátu chybí asi čtyřicet úředníků, dlouhodobě neobsazených postů je třináct včetně vedoucího odboru dopravy. Opakovat se v posledních měsících muselo osmnáct výběrových řízení. Vyplacení padesáti tisíc je podmíněné setrváním v pracovním poměru po dobu čtyři roky. Příspěvek se vyplácí ve dvou splátkách – polovinu dostane pracovník po konci zkušební dobu a druhou polovinu po roce v práci. Magistrát uzavřel smlouvu o poskytnutí náborového příspěvku zatím se dvěma zaměstnanci.

autor: Tomáš Kremr
Spustit audio