Na místě křižovatek dvou „jedniček“ ve Veselí nad Moravou vzniknou nové kruhové objezdy

Průjezd po hlavních silnicích přes Veselí nad Moravou mají zjednodušit dva nové kruhové objezdy. Nahradí staré, věčně ucpané křižovatky. Stavba právě začala a potrvá více než rok.

Na místě, kde se ve Veselí nad Moravou křižují silnice první třídy číslo 54 a 55, vzniknou dva kruhové objezdy. Zástupci Ředitelství silnic a dálnic při dnešním zahájení stavby oznámili, že práce by měly být hotovy příští rok v srpnu.

Silnice číslo 54 spojuje právě přes Veselí dálnici D1 u Brna se slovenskými hranicemi ve Strání. Silnice 55 vede podél řeky Moravy od Olomouce k Břeclavi. V severní části ji postupně nahrazuje dálnice D55.

V centru Veselí, kde se obě silnice protínají a krátce vedou souběžně, napočítali silničáři na silnici číslo 54 průjezd přibližně dvanácti tisíc aut denně.

Stavba omezí dopravu, první uzavírka začala

Práce za téměř 45 milionů korun bez daně si vyžádají omezení průjezdu městem. Silničáři a stavební firma postupně omezí využití opravovovaných silnic, na části z nich budou dopravu řídit přenosné semafory.

Na tři týdny je teď podle ředitele brněnského závody ŘSD Davida Fialy úplně uzavřená část silnice 54 z centra do Moravského Písku. Objízdná trasa vede přes Bzenec a Strážnici.

K investici se připojí i veselská radnice. Ta přispěje na to, aby podél opravované silnice vznikly cyklopruhy, nové parkovací zálivy a chodníky.

autor: Karolína Wernerová | zdroj: Český rozhlas Brno
Spustit audio

Související