Na brněnském výstavišti otevřelo nové sportoviště. Lidé si mohou zahrát basketbal či ping-pong

Až do konce srpna si můžou lidé chodit zasportovat do areálu brněnského výstaviště. Město se tak snaží zpříjemnit léto těm, kteří nebudou moct odjet na dovolenou – ať už kvůli omezení cestování vinou koronavirové pandemie nebo kvůli napjatému rozpočtu. Dočasný sportovní park vznikl poblíž pavilonu P.

Zdarma lidé můžou využít nejen samotná sportoviště, ale také si vypůjčit potřebné vybavení, jako jsou míče, rakety. Peníze nejsou potřeba ani na zálohu za tyto věci, ty se půjčují jen na jméno. To proto, aby si mohly přijít zasportovat i děti samy bez rodičů a nepotřebovaly k tomu žádnou hotovost. Otvírací doba je od 9 do 20 hodin, a to každý den až do konce letních prázdnin. A důležitá informace: přístup do sportovního parku je pouze bránou číslo 7.

Pinec, basket i teqball

V areálu je celkem deset stolů na ping-pong, tři basketbalová hřiště a dvě streetballová hřiště. Kromě těchto běžných sportů si tu můžou zájemci vyzkoušet nový sport teqball, což je v podstatě kombinace fotbalu a stolního tenisu: hráči kopají do míče přes speciální stoly podobné pingpongovým, jen od síťky uprostřed se oba konce stolu svažují mírně dolů. Takových stolů je tu šest.

Bez rezervace

Hřiště na jednotlivé sporty zatím není třeba rezervovat. Pokud by se ale tvořily fronty, správci jsou připraveni vytvořit systém, aby se v nějaké rozumné čekací době dostalo na všechny zájemce.

Od neděle (7. června) je otevřené podobné sportoviště v areálu Vodova v Králově Poli. I tam si lidé budou moct vyzkoušet zdarma několik sportů, a to jiných, než na výstavišti. Bude tam volejbalové a florbalové hřiště, obří šachy, opičí dráha a dětské hřiště.

Spustit audio