Na besedě s Českým rozhlasem Brno

30. květen 2014

21. března se uskutečnil ve Vrbici pořad Na besedě s Českým rozhlasem Brno. V rámci Festivalu otevřených sklepů přijeli do vrbického nově zrekonstruovaného kulturního domu šéfredaktor Českého rozhlasu Brno Jaromír Ostrý, moderátor Dobrého rána Milan Noha a jejich host, známý brněnský imitátor Libor Pantůček. Společně s domácí kapelou V hnízdě rej nabídli účastníkům více jak dvouhodinový program s povídáním, soutěžemi a písničkami.

Řeč byla o tom, jak to chodí v rozhlase při vysílání i mimo něj, jak vlastně posluchači rozhlasáky znají a co spojuje Český rozhlas Brno právě s Vrbicí a obcemi vůbec. Někteří diváci si odnesli i pěkné ceny. Ta vybojovaná recitací básně O veliké řepě byla zvlášť zasloužená... Příjemnou zábavu doplnil Libor Pantůček v několika blocích plných vtipů a imitací legendárních zpěváků, herců i politiků. Kapela V hnízdě rej příjemně překvapila zajímavou interpretací lidových písní svého regionu. Podvečer Na besedě s Českým rozhlasem Brno se v průběhu roku uspořádá i na dalších místech jižní Moravy a Zlínska.

autor: Marek Zouhar
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.