Městská policie ve Vyškově má novou služebnu

4. červenec 2018

Lepší zázemí pro zaměstnance a víc pohodlí pro návštěvníky nabízí nová služebna vyškovských strážníků v Žižkově ulici.

Nastěhovali se do ní před týdnem a už teď za sebou mají první dny plného provozu na nové adrese. Dům, který město koupilo před čtyřmi lety, prošel nákladnou rekonstrukcí. Dominantou přízemí je velkoplošná monitorovací stěna, na které strážníci sledují záběry z kamerového systému.

Služebna se může pyšnit novými prostory, které poskytují zázemí strážníkům, včetně jídelny a šatny. Největší atrakcí je však podle Petra Sedláčka, velitele vyškovské policie, kamerová stěna skládající se z devíti obrazovek. Na té si mohou operátoři na jednotlivé monitory nechávat zobrazit dění z libovolné kamery ve městě.

Starosta Vyškova Karel Goldemund říká, že „nová služebna je po všech stránkách už služebnou 21. století. Umožňuje rozvoj jak z hlediska kapacit strážníků, tak technologicky rozvíjet městskou policii, zejména co se týká kamerových bodů.“

Dodává také, že ke stávajícím patnácti kamerovým bodům, které čeká modernizace, by v příštím roce mohly přibýt další.

Služebna disponuje i trezory, které odpovídají předpisům na uchování zbraní.

Zbrojíř otevře hlavní část trezoru a strážník si potom otevře jednotlivé skřínky, kde jsou uloženy zbraně. Každý strážník má svůj vlastní klíč a dostane se tak například k pokutovým blokům a zásobníku“, vysvětluje Sedláček.

Trezor s uzamykatelnými skříňkami
Spustit audio