Má rád humor i humra: Rozhovor s šéfkuchařem Michalem Bučkem

14. březen 2024

Český šéfkuchař Michal Buček má za sebou pracovní zkušenost z prestižních kuchyní, z armády i z židovské restaurace. Aktuálně si jeho umění můžete vychutnat ve Zlíně.

Michal Buček září jako jeden z nejžádanějších kuchařů v Česku. Má za sebou neuvěřitelnou kulinářskou jízdu - vařil pro prezidenty, pro armádu, v ortodoxní židovské restauraci, umí udělat jídlo z alkoholického drinku, pracoval také několik let v zázemí televizní soutěže o vaření MasteChef Česko, kde byl zodpovědný za zásobování kvalitními surovinami.

Jak „vybruslil“ ze situace, kdy jeho kolega při přípravě menu pro hlavu státu zaměnil cukr se solí? Co prozradil o modrém humrovi nebo rybě svatého Petra? Poslechněte si rozhovor Jarky Barboříkové s Michalem Bučkem.

Spustit audio

    Mohlo by vás zajímat

    Nejposlouchanější

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.