Má rád humor i humra: Rozhovor s šéfkuchařem Michalem Bučkem
Český šéfkuchař Michal Buček má za sebou pracovní zkušenost z prestižních kuchyní, z armády i z židovské restaurace. Aktuálně si jeho umění můžete vychutnat ve Zlíně.
Michal Buček září jako jeden z nejžádanějších kuchařů v Česku. Má za sebou neuvěřitelnou kulinářskou jízdu - vařil pro prezidenty, pro armádu, v ortodoxní židovské restauraci, umí udělat jídlo z alkoholického drinku, pracoval také několik let v zázemí televizní soutěže o vaření MasteChef Česko, kde byl zodpovědný za zásobování kvalitními surovinami.
Jak „vybruslil“ ze situace, kdy jeho kolega při přípravě menu pro hlavu státu zaměnil cukr se solí? Co prozradil o modrém humrovi nebo rybě svatého Petra? Poslechněte si rozhovor Jarky Barboříkové s Michalem Bučkem.
Související
-
Osobní kuchař celebrit Roman Hadrbolec připravoval pokrmy Schwarzeneggrovi nebo Newmanovi
Málokdo by mohl říct, že Arnoldu Schwarzeneggrovi k snídani připravoval vajíčka, zpěvačce Cher vařil čaj a ochutnával omáčky s Paulem Newmanem. Roman Hadrbolec ano.
-
Tažený jablečný závin na sváteční stůl patří. Zkuste ho ozvláštnit brusinkami, radí Josef Maršálek
Štědrovečerní stůl spolehlivě obohatí tažený závin s jablky, sušenými brusinkami a ořechy. Brusinky jsou na rozdíl od rozinek výraznější, dodají příjemnou kyselost.
-
Úžasně vláčnou kefírovou buchtu s čokoládovým krémem od Heleny Kastnerové máte hotovou do hodinky
Jednoduchá netučná buchta, kterou si zamilují také děti. Není přeslazená, je krásně šťavnatá. Recept, který přesvědčí i tradiční odmítače sladkého.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka