Listování vlastivědnou revue Valašsko

3. červen 2024

Zveme vás ke společnému listování novým vydáním vlastivědné revue Valašsko. Na stránkách 52. čísla se dočtete například o 100. výročí založení vsetínského muzea, sběratelské vášní pro exlibris, muzikantovi Jiřím Nechanickém, architektonických zajímavostech z dílny Bohumíra Kupky i Ludvíka Hilgerta. Nechybí nářeční ukázky, texty o přírodě i historii. Hudebními průvodci pořadu budou například cimbálová muzika Polajka, Kotár či Technik z Ostravy.

Spustit audio

Související

  • Listování časopisem Malovaný kraj

    Časopis Malovaný kraj v letošním roce slaví 60. výročí vydávání. Jan Kosík listuje v letošním druhém vydání a přinese další příběh ze života zakladatele Fanoše Mikuleckého.

  • Co Javorník, to muzikant I

    První část záznamu koncertu, který se uskutečnil v SONO Music Clubu. V programu se představily tři generace současných cimbálových muzik soboru Javorník Brno.

  • Nové CD Veselé muziky z Ratíškovic

    Po mnoha letech vydává nové CD Veselá muzika z Ratíškovic. Rozhlasovým posluchačům ho představí kapelník Josef Novák spolu s Jiřím Šupálkem.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.