Kuchyňské tipy Ivy Hüttnerové: Co dělat, aby strouhanka z řízků neopadávala nebo jak na jemnější míchaná vajíčka
23. březen 2022
Věděli jste, že se na uvařeném pudinku nevytvoří škraloup, když ho na povrchu jemně pocukrujete?
Strouhanka na řízcích nebude při smažení opadávat, když při obalování do vajíček přidáte pár kapek oleje
Cibule rychleji zkaramelizuje, když ji při smažení posypete špetkou moučkového cukru.
Míchaná vajíčka budou mít jemnější chuť, když do nich před smažením zašleháte lžičku majonézy.
A sekaná se nikdy nepřilepí na dno pekáče, když pod ni dáte nahrubo nakrájenou cibuli.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Procházet se vesmírem a dotýkat se hvězd je možné i ve svěrací kazajce…
Jan Pokorný, projektový manažer ČRo


Tulák po hvězdách
Vězeň Darrell Standing, původně profesor agronomie, byl za vraždu svého kolegy odsouzen na doživotí. Pět let pak strávil ve tmě v samovazbě, dost často i ve svěrací kazajce.