Kuchyňské tipy Ivy Hüttnerové: Co dělat, aby strouhanka z řízků neopadávala nebo jak na jemnější míchaná vajíčka

Věděli jste, že se na uvařeném pudinku nevytvoří škraloup, když ho na povrchu jemně pocukrujete? 

Strouhanka na řízcích nebude při smažení opadávat, když při obalování do vajíček přidáte pár kapek oleje

Cibule rychleji zkaramelizuje, když ji při smažení posypete špetkou moučkového cukru.

Míchaná vajíčka budou mít jemnější chuť, když do nich před smažením zašleháte lžičku majonézy.

A sekaná se nikdy nepřilepí na dno pekáče, když pod ni dáte nahrubo nakrájenou cibuli.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.