Která hospodyně nezná připálenou omáčku nebo buchtu. Vše jde zachránit. Jen musíte vědět jak

Jak napravit a vylepšit pokrmy, jakož i různé triky a fígle kuchařské.

Přesolili jste polévku nebo omáčku? Vhoďte do ní nakrájený syrový brambor či kus chleba. Ty sůl vytáhnou. Nebo přes hrnec napněte vlhkou utěrku a slaná pára se do ní nachytá. Přesolené uzené maso namočte na půl hodiny do mléka.

Připálené jídlo postavte s pokličkou do studené vody. To, co nedrží u dna, přelijte do jiné nádoby. Nebo do připáleného jídla vložte rozžhavenou vidličku a ponechte, dokud syčí. Bábovka, dort či piškot se nepřipálí, dáme-li do rohu trouby nádobku s vodou. Připáleninu z koláče či buchet ostrouhejte struhadlem. Nepřipálí se, když je podložíte pečicím papírem.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio