Koupaliště v Mikulově v létě zřejmě neotevře, na vině je havárie ve strojovně

Mikulovské koupaliště Riviéra zůstane letos zřejmě zavřené. V polovině května totiž kvůli poruše oběhového čerpadla došlo k zatopení podzemní strojovny a bazénové technologie nefungují.

Areál přitom před dvěma lety prošel kompletní rekonstrukcí za víc než 70 milionů korun. Město má za to, že za havárii může firma Metrostav, která koupaliště opravovala. Ta ale reklamaci neuznala a tvrdí, že vina je na straně obsluhy.

Rozhodnout má znalecký posudek, ten ale bude hotový až ve druhé polovině srpna. Do té doby se s opravami nejspíš nezačne.

„Technicky by to asi možné bylo, nicméně bychom tím mohli oslabit právní pozici města v případném sporu,“ říká vedoucí mikulovského odboru rozvoje Michal Kramář.

Stanovisko Metrostavu shrnul mluvčí firmy Vojtěch Kostiha: „Na místě byla zjištěna nevhodná manipulace se zátkou na oběhovém filtračním čerpadle a přes tuto zátku došlo k zatečení do strojovny. Proto Metrostav nemůže uznat reklamaci za oprávněnou. Projektovou dokumentaci na rekonstrukci koupaliště si zpracovalo město Mikulov.“

Městská společnost Tedos, která koupaliště provozuje, pochybení obsluhy odmítá.

Spustit audio

Související