Karel Kyncl. Seriál o legendárním rozhlasovém zpravodaji

17. leden 2020

V cyklu „Životopisů" se setkáváme s novinářem, spisovatelem, ale především velkým rozhlasákem Karlem Kynclem. Kdo by si nepamatoval jeho Zápisníky z Velké Británie, milé a moudré zároveň. V pěti dnech vám připomeneme, klíčové okamžiky z jeho bohatého života.

Karel Kyncl strávil dlouhé roky ve vyhnanství ve Velké Británii. Měl také rád New York, své předchozí působiště. I poslední léta svého života prožil za hranicemi své vlasti, ale nikdy nepřestal milovat český jazyk a svou rodnou zem. A že si s češtinou dokázal skvěle poradit, mohli dlouhé roky slýchávat i posluchači Československého rozhlasu a později Českého rozhlasu. Karel Kyncl, publicista a dlouholetý rozhlasový zpravodaj ve Velké Británii patří mezi ty, na něž se nezapomíná. O životě, který v poválečných letech ani nemohl být jednoduchý, i o práci za mikrofonem vám budeme vyprávět tento týden v Životopisech.

V režii Petra Horáka účinkují Petr Horák a Michal Mašek.

Spustit audio

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.