Investor nechá zbourat budovu obchodního domu Tesco u hlavního nádraží v Brně. Na jeho místě vyrostou byty a obchody

Budova obchodního domu Tesco u hlavního nádraží v Brně půjde k zemi. Oznámila to společnost Crestyl, které areál v ulici Dornych od roku 2017 patří.

Investor do několika let v místě postaví hotel, byty, obchody, restaurace nebo podzemní garáže. Šest plánovaných domů bude stát okolo nového náměstí. Investor na přestavbě spolupracuje i s kanceláří hlavního architekta města Brna, doplňuje mluvčí skupiny Crestyl Ondřej Micka. „V současné době máme ujasněnou budoucí funkci a velikost šesti nových menších budov a nadále pracujeme na architektonickém řešení celého území .“

„Již loni jsme avizovali, že nechceme dělat další obchodní centrum a kanceláře, že chceme stávající funkční využití staré budovy rozšířit o další prvky. Proto vytváříme volně přístupný veřejný prostor se všemi funkcemi, které k tomu patří,“ uvedl výkonný ředitel Simon Johnson.

Hlavním architektem je mezinárodní plánovací a architektonické studio MTDI. Na projektu se podílí také lokální partner, jímž je brněnské studio Arch.Design.

Řešené území zahrnuje celou plochu budovy obchodního centra a přilehlé okolí směrem k železniční trati na severu a k budově železářství v Uhelné ulici na západě včetně parkoviště. I proto se v projektu počítá s parkováním v podzemí.

Budova dosud funguje jako Obchodní centrum Dornych. Veškeré plochy jsou podle společnosti Crestyl pronajaté. Tesco dvě třetiny plochy už opustilo.

autor: Tomáš Kremr | zdroj: ČTK
Spustit audio