Dny plné rozhlasu, rozhlas plný návštěvníků

30. květen 2014

I letos jste měli příležitost podívat se do studií při živém vysílání a dozvědět se o historii a současnosti brněnského studia Českého rozhlasu při Dni otevřených dveří.

Den otevřených dveří se uskutečnil 11.června od 9 do 14 hodin a bezprostředně na něj navazovalo živé vysílání pořadu Rendez-vous z náměstí Svobody v Brně (11. června, 14 - 16 hodin).

V 9 hodin jste ve studiu viděli živé vysílání Dobrého rána s Markétou Jetelovou. Tu pak v 9.30 vystřídal Josef Veselý a Toulky českou minulostí. V 10 hodin začalo další živé vysílání s Věrou Hotařovou a Danou Lipovskou. Dozvěděli jste se, jak se „dělá“ vysílání - nejenom o práci byla řeč s Hanou Ondryášovou, Irenou Halovou a Danou Lachmanovou.

Po 11. hodině jsme nabídli setkání s herci Slováckého divadla v Uherském Hradišti.

Marcela Vandrová si pak na náměstí Svobody v pořadu Rendez-vous s Marcelou po 14. hodině k mikrofonu pozvala skupinu Family Pavla Nováka ml. a po 15. hodině se dostavila Brněnská heligónka.


Prohlédněte si fotogalerii ze Dne otevřených dveří.

autor: Marek Zouhar
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.