Den s Českým rozhlasem Brno: Užijte si den dětí a přijďte si pro jahody se šlehačkou!

29. květen 2024

Přijďte se v sobotu 1. června pobavit s dětmi do Komárova a k bývalému vysílači v Tuřanech. Celodenní program z pódia v Komárově zajistí Rádio Junior, od 21 hodin zahraje kapela The Glass Onion, ve 22:30 začne ohňostroj. Procházkou se dostanete i k budově bývalého vysílače v Tuřanech, kde si od 14 do 16 hodin může sto posluchačů dát jahody se šlehačkou – pro to ale budete potřebovat heslo, které vám sdělíme v ranním a odpoledním vysílání Českého rozhlasu Brno.

Program v areálu Komec v Komárově

Od 10 do 18 hodin si můžete užít zábavu z pódia Českého rozhlasu Brno s moderátorkou Klárou Novákovou z Rádia Junior. Pro děti je připraven bohatý program se soutěžemi, zájemci se mohou vykoupat v biotopu. Na místě najdete i stánek s logem Českého rozhlasu Brno s balonky a předměty na památku.   

V 21 hodin začne na pódidu Českého rozhlasu Brno koncert kapely The Glass Onion – Beatles revival. Zábava po koncertě pokračuje afterpárty s DJ. 

Ve 22:30 začíná zahajovací ohňostroj Ihnis Brunensis 2024 na hudbu kapely Mirai Chci tančit.   

Jahody a živé vysílání v Tuřanech u bývalého vysílače  

Od 14 do 16 hodin bude mimořádně otevřena budova bývalého vysílače v Tuřanech u farmy Ráječek. Vy si můžete prohlédnout unikátní prostory, které se před sto lety staly místem prvního rozhlasového vysílání na Moravě. 

Pro sto posluchačů bude v Bistru Vysílač během odpolední dvouhodinovky připraveno sto porcí jahod se šlehačkou jako dárek ke 100 letům rozhlasového vysílání na Moravě.

Podmínkou je v bistru říct heslo, které zazní v ranním a odpoledním vysílání na stanici Český rozhlas Brno.       

Spustit audio