Čtvrteční Noční linka: Můj největší úlovek

22. únor 2024

Patříte mezi rybáře, kteří tráví každou volnou chvíli u vody? Jak dlouho se rybolovu věnujete? Kdo vás k tomuto koníčku na celý život přivedl?

Domníváte se, že je to spíše mužský koníček nebo patříte mezi ženy, které se rozhodly rybařit? Bylo to na základě přání někoho z rodiny nebo čas strávený u vody vám učaroval? Dále mě bude zajímat, jakou největší rybu jste ulovili? Jíte své úlovky nebo je někomu darujete, případně pouštíte zpět do vody? Pokud si je doma sami připravujete, na jaký způsob? A co na to vaše druhá polovička? Sdílí s vámi vaši vášeň pro rybolov nebo má alespoň radost, že nemusí přemýšlet, co bude k večeři? Podělte se s námi ostatními o vaše zážitky od vody.

Rybaření je záliba i sport spočívající v lovu ryb na udici. Někdy se označuje také pojmem rybolov, ačkoliv tento termín může znamenat i průmyslový odchyt či výlov ryb z moří a rybníků. Rybaření je založeno na přirozené potřebě ryb přijímat potravu. Účelem je přimět rybu, aby spolkla nástrahu, ve které je ukrytý háček. Nástrahy mohou být i umělé.

Volat do studia můžete na telefonní číslo 731 800 900 nebo psát na e-mail linka@rozhlas.cz.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.