Čtvrteční Noční linka: Ježíškova vnoučata

9. prosinec 2021

Zapojili jste se letos do projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata? Přáli jste si vy sami něco konkrétního? Vyplnilo se vám přání? Pokud jste se zrovna nezapojili do našeho projektu, pomáháte někomu ve vašem okolí třeba tím, že ho pozvete na Štědrý den ke stolu či mu jinak zpříjemníte vánoční čas? Máte souseda, sousedku, o kterém víte, že žije sám, zastavíte se třeba jen na chvíli s právě upečenou vánočkou, talířem cukroví? Podělte se s námi o vaše vánoční příběhy.

I v letošním roce se uskuteční projekt Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata. Seznam přání se letos otevřel 15. listopadu na webu jeziskovavnoucata.cz. Každoročně přibývají nová až do Vánoc, zatímco se průběžně jiná plní. Projekt propojuje lidi v domovech a dalších státních i nestátních zařízeních pro seniory s dárci, kteří se rozhodnou jim na vlastní náklady splnit přání nebo poskytnout věcný dar.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.