Brno po útoku v Berlíně posiluje bezpečnost. Vjezd na náměstí Svobody blokuje cisterna

21. prosinec 2016

FOTO. Brněnští policisté zpřísnili bezpečností opatření na vánočních trzích. Důvodem je pondělní útok v Berlíně. Vjezd na brněnské náměstí Svobody zablokovala policejní dodávka a hasičská cisterna. Centrem přestaly jezdit i tramvaje.

„Na Moravském náměstí jsme instalovali betonové zátarasy. Na náměstí Svobody pak máme z jedné strany zatarasený přístup hasičským vozidlem a z druhé strany policejní dodávkou,“ potvrdil Českému rozhlasu brněnský policejní mluvčí Bohumil Malášek

Cisterna brněnských hasičů blokuje vjezd na náměstí z Masarykovy ulice. „V tuto chvíli máme na náměstí Svobody jednu cisternovou stříkačku. Je to na žádost Policie České republiky,“ uvedl mluvčí jihomoravských záchranářů Jaroslav Mikoška s tím, že dobu nasazení si určuje policie.

„Opatření budou trvat do té doby, dokud to bude bezpečnostní situace vyžadovat. Určitě to bude trvat do konce vánočních trhů a akcí spojených s Vánocemi a se Silvestrem,“ upřesnil Malášek.

Centrem také kvůli bezpečnostním opatřením nejezdí tramvaje. Dopravní podnik už kvůli tomu dokonce zrušil provoz speciální historické vánoční tramvaje.

Brněnští policisté reagují na pondělní útok na vánoční trh v Berlíně. Do davu lidí tam vjel nákladní vůz. Při útoku zemřelo 12 lidí, dalších zhruba pět desítek je zraněných.

Brno posiluje bezpečnostní opatření. Silnici na náměstí zablokovala policejní dodávka a hasičská cisterna
autoři: jel , ako , Karolína Wernerová
Spustit audio