Brno i Zlín se chlubí nejlepšími profesionálními hasiči světa

5. listopad 2012

Zlínský hasič Josef Vlk přivezl ze Světových hasičských her v Sydney všechny cenné kovy v kategorii nad 46 let. Zlato za výškový výstup s výstrojí, stříbro za disciplínu TFA a bronz za týmovou soutěž.

Šestačtyřicetiletý Vlk se požárnímu sportu věnuje šest let, u hasičů pracuje už více než dvacet let. V kondici se prý udržuje průběžně. Před světovými hrami začal intenzivněji trénovat. „Dva týdny před závodem jsem ale onemocněl a antibiotika dobral tři dny před odletem,“ přiznal úspěšný hasič.

V Sydney se dařilo také hasičům z Jihomoravského kraje

Mezi dvanácti českými hasiči na soutěži byli také Stanislav Kalvoda a Radek Málek ze stanice Lidická brněnského územního odboru hasičů. Her se zúčastnil rovněž Josef Nečas z Blanska.

V silné mezinárodní konkurenci jihomoravští hasiči získali celkem 14 medailí. Z toho 11 medailí – sedm zlatých, tři stříbrné a jednu bronzovou – fenomenálním výkonem vybojoval Stanislav Kalvoda.

„Brňan se tak zřejmě stal nejúspěšnějším účastníkem české reprezentace v historii světových hasičských her a patrně i jedním z nejúspěšnějších hasičů na klání v Sydney,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Další tři zlaté medaile v Sydney vybojoval druhý brněnský hasič Radek Málek. Ten se po návratu z Austrálie zdrží doma jen krátce, protože už tuto středu odlétá do USA na nejprestižnější světovou soutěž kulturistů Olympia, která se uskuteční ve městě Reno ve státě Nevada.

autoři: hon , rv
Spustit audio