Blíží se velký svátek folkloru – 25. mezinárodní folklorní festival CIOFF PLZEŇ 2023!

27. květen 2023

Mezinárodní folklorní festival CIOFF Plzeň je od roku 1997 místem setkávání milovníků folkloru a lidového umění, kterého se každým rokem účastní domácí i zahraniční folklorní soubory z celé České republiky i ze zahraničí. Letošní 25. ročník proběhne ve dnech 7. – 11. 6. 2023 a přivítá účinkující z různých míst České republiky, Slovenska, Chorvatska, Německa, Ukrajiny a dalekého Nepálu!

Čtěte také

Hlavní festivalová scéna se i letos nachází v Plzni U Branky (Smetanovy sady), festivaloví hosté se ale představí také v Konstantinových Lázních, Dýšině, na Selském dvoře U Matoušů v Plzni - Bolevci, v Plzni na Doubravce a na dalších místech.

Oslavy významných výročí, předání ocenění i výstava

V rámci festivalu bude letos mimo jiné oslaveno 30. výročí spolupráce partnerských měst Plzeň a Regensburg a 65. výročí Souboru písní a tanců Jiskra z Plzně. Ve spolupráci s Plzeňským krajem budou poprvé na festivalové scéně předána ocenění Plzeňského kraje v oblasti tradiční lidové kultury. Uvedena bude také jedinečná výstava fotografií z projektu „Tradice v obrazech“ fotografa Václava Šilhy a jeho týmu (venkovní výstavní prostor Smetanovy sady). Vstup na všechny pořady je zdarma, detailní program festivalu je k dispozici na www.mffplzen.eu.

Hlavním mediálním partnerem je Český rozhlas Plzeň. Chcete se v předstihu seznámit s letošnímu účinkujícími MFF CIOFF PLZEŇ 2023 a poslechnout si jejich lidové muziky? Poslechněte si celý Špalíček lidových písní!

Spustit audio