Aby se máslo nepřipalovalo a smetana vždy vyšlehala, stačí pár jednoduchých triků
Ani v čase vánočním nezapomínáme na dobré rady do kuchyně. Ztuhlé máslo na pár minut přikryjte teplou miskou nebo talířem. Bude se lépe mazat na chleba i třít.
Aby se při přípravě masa nebo zeleniny máslo nepřipalovalo, přidejte do něj trochu olivového nebo stolního oleje.
Nedaří se vám ušlehat smetanu? Přidejte do ní bílek a znovu šlehejte. Zkusit můžete také osvědčenou metodu a přidat do smetany pár kapek citronu.
A nezapomeňte na to, že při šlehání smetany, stejně jako při šlehání bílků, musíte mít dokonale čistou mísu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.