Zdravá banánová zmrzlina

Banány jsou zásobárnou hořčíku a draslíku, skvěle se hodí pro sladké a přitom zdravé dezerty. Zkuste z nich vyrobit třeba vynikající domácí zmrzlinu podle receptu Štěpánky Kutišové, odborné garantky pořadu Přírodní lékárna.

Ingredience
  • 2 větší oloupané, nakrájené a zamražené banány
  • ¾ šálku oblíbeného mléka (kokosové, mandlové, sójové)
  • 1 čajová lžička vanilky (mletého prášku nebo přírodní esence)
  • ¼ šálku vlašských ořechů (nemusí být)
  • skořice, muškátový oříšek

Lehce rozmrzlé banány, vanilku, ½ šálku mléka a případně ořechy vložíme do mixéru a za vysokých otáček mixujeme. Pokud je směs ještě příliš hustá, použijeme více mléka.

Servírujeme do misek a posypeme skořicí nebo mletým muškátovým oříškem.

Pro další chuťové variace můžeme přidat mražené bobulové ovoce, lžičku kakaového prášku nebo polévkovou lžíci arašídového másla.

Související