Kuře pečené na pohance podle Petra Stupky
Kuře pohančené (pečené s pohankou a případně i houbami) patří mezi starodávné recepty, které z našich kuchyní zmizely. Stojí ale za to si ho připomenout. Tento pokrm podávaný se salátem se skvěle hodí na oběd i večeři.
- 1 kuře
- sůl
- kmín
- houby
- pohanka
Na půlku, či čtvrtky rozdělené kuře osolte, okmínujte a dejte péct do trouby. Pokud máte dostatek času, pečte zvolna, aby bylo maso šťavnaté.
Když je kuře více než zpola upečené, vyjměte ho. Do výpeku dejte krátce podušené houby a pohanku. Vše zalijte vodou, nebo vývarem, aby to bylo mírně vlhké, pak navrch poklaďte porce kuřete a vraťte do trouby.
Za dvacet minut je hotovo a určitě si pochutnáte. Pokud by pohanka byla suchá můžete ji přivlhčit smetanou, nebo přimastit kousky slaniny, ale není to nutné.
Související
-
Kuře v sýru pečené na rajčatech
V pořadu Kuchařské čarování se Petr Stupka podělil už o nespočet receptů. Jeden z nich pochází ze Švýcarska. Zkuste jednoduché a chutné kuře v sýru pečené na tomatech.
-
Kuřecí roláda s žemlovou nádivkou
Svinutý plát masa s náplní se připravuje už stovky let. Svůj osvědčený recept má i autor pořadu Kuchařské čarování Petr Stupka. Vyzkoušejte jeho kuřecí roládu.
-
Kuře v kořeněném jogurtu
Jak tentokrát připravit kuře? Tuto otázku si možná občas kladete. Kulinář Petr Stupka nabízí tip na pečínku marinovanou v jogurtu. Recept je snadný a určitě si pochutnáte.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.