Václav Souček: Virus

Shodou okolností se i Evropa dočkala nechtěné zásilky „hedvábnou stezkou“ v nepříjemné podobě. A protože v tom nejsme sami, tak „několik málo pár slov“, jak by řekl Švejk Josef blahé paměti: klid, a nohy v teple.

Čtěte také

Koncentrovanou pozornost musí vykázat - a vykazuje - zdravotnictví, a jeden každý/každá by si měl hledět řádné prevence a osobní hygieny, neboť se rovněž dostavilo každoroční chřipkové období. Záludné infekce číhají na příležitost u každého většího hloučku, natož pak v hromadné dopravě a v průvodech poutníků mezi regály obchodních řetězců.

Zatím je snazší potkat někoho zahaleného kapucí od mikiny a v gatích napůl žerdi, než maminu s kočárkem a s rouškou v obličeji.

Dokud se nepotvrdí, že máme dostatek protilátek, nepodceňujeme prevenci

Jako obvykle se šíří obavy z nepoznaného rychleji, než virus sám. Tak pro chytlavé šiřitele blízké bulváru mírně obmyslné, a víceznačné podotknutí: alespoň kapesník před ústa, než mediálně kýchnete. Není třeba udržovat paniku, fámy se beztak šíří rychleji.

autoři: Václav Souček , baj
Spustit audio

Související

  • Václav Souček: O víně

    Není třeba citovat autority s mlsným jazykem, obrovský vzestup výsledků práce našich vinohradníků a vinařů je znát na každém kroku, jak na tuzemském trhu, tak v zahraničí.

  • Václav Souček: Nemožné ihned

    Jsme při obchodech s lidskou bídou jen zkoprnělými svědky, nebo se už jejími následky řadíme na chvost řetězce obětí?

  • Václav Souček: Mýlky a stanoviska

    Člověk by myslel, že po tolika letech není možné popřít skutečnost. Čelný poslanec dnes opět vlivné strany prohlásí, že obsazení Československa v srpnu 68 nebylo okupací.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.