Václav Souček: V tornistře hůl

Svět sčítá oběti nákazy a padlé. Ten sportovní lituje porážky Primože Rogliče v lítém boji o vítězství na letošní Tour de France, a velebí Tadeje Pogačara. Slovinská kometa udělila v kopcovité časovce svému krajanovi dvouminutovou lekci, a znalci přehánějí v soudech o nové sféře profesionální cyklistiky. Inu - mládí vpřed - ale příště může být všechno jinak. Kolo je kulaté.

Čtěte také

Naše statistiky evidují čísla o boji s kovidem a varují před exponenciální křivkou růstu. Tlak neustál ministr zdravotnictví a za chápavého poděkování premiéra se z funkce poděkoval. S novou tváří lze čekat uniformnější režim opatření, nejenom tři „R“ - tedy rozestupy, roušky, ruce - dost možná i pozapomenuté „Rozejděte se, nehloučkujte se“.

Ohlasy ze světa se různí. Český lékař, působící ve Švédsku soudí, že v Čechách je záležitost nadměrně politizována.

Čtěte také

Nuže, v půtkách s pandemií bobtná soupeření o všemožné vlivy podobně jako počty těch, kdož objevují ve své tornistře maršálskou hůl.

Spisovatel Ludvík Vaculík kdysi objevil v arzenálu postojů k nechvalným jevům, které nemínil ve slušnosti komentovat, trefnou větu: „ Dovolte mi, abych na tuto věc neměl názor.“

Glosa posílá uctivou vzpomínku na hřbitůvek v Brumově - Bylnici.

autoři: Václav Souček , baj
Spustit audio

Související