Původně se chtěl Pavel Pospíšil věnovat výtvarnému umění, nakonec svůj profesní život věnoval umění kuchařskému
Pozvání k rozhovoru přijala legenda kuchařského umění Pavel Pospíšil.
Čtěte také
Pavel Pospíšil se narodil ve Zlíně, dětství a mládí strávil ve Vyškově. V roce 1967 nastoupil na stáž v západním Berlíně, odkud se po okupaci Československa vojsky Varšavské smlouvy v srpnu 1968 už nevrátil. Později se přestěhoval k Baden Badenu, kde žije dosud a kde také rozdává radost jako kuchař.
Pro mnohé je vzorem a legendou kuchařského umění, protože mimo úspěchů v mnoha kulinářských soutěžích je od roku 1981 jako první z českých kuchařů držitelem Michelinské hvězdy.
Je ona tím nejcennějším metálem? A jaké je jeho nejoblíbenější jídlo? Dozvíte se v rozhovoru Pavla Pospíšila s redaktorkou Českého rozhlasu Zlín Markétou Macháčkovou.
Související
-
Má rád humor i humra: Rozhovor s šéfkuchařem Michalem Bučkem
Český šéfkuchař Michal Buček má za sebou pracovní zkušenost z prestižních kuchyní, z armády i z židovské restaurace. Aktuálně si jeho umění můžete vychutnat ve Zlíně.
-
Osobní kuchař celebrit Roman Hadrbolec připravoval pokrmy Schwarzeneggrovi nebo Newmanovi
Málokdo by mohl říct, že Arnoldu Schwarzeneggrovi k snídani připravoval vajíčka, zpěvačce Cher vařil čaj a ochutnával omáčky s Paulem Newmanem. Roman Hadrbolec ano.
Více o tématu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.