Původně se chtěl Pavel Pospíšil věnovat výtvarnému umění, nakonec svůj profesní život věnoval umění kuchařskému

Pozvání k rozhovoru přijala legenda kuchařského umění Pavel Pospíšil.

Čtěte také

Pavel Pospíšil se narodil ve Zlíně, dětství a mládí strávil ve Vyškově. V roce 1967 nastoupil na stáž v západním Berlíně, odkud se po okupaci Československa vojsky Varšavské smlouvy v srpnu 1968 už nevrátil. Později se přestěhoval k Baden Badenu, kde žije dosud a kde také rozdává radost jako kuchař.

Pro mnohé je vzorem a legendou kuchařského umění, protože mimo úspěchů v mnoha kulinářských soutěžích je od roku 1981 jako první z českých kuchařů držitelem Michelinské hvězdy.

Je ona tím nejcennějším metálem? A jaké je jeho nejoblíbenější jídlo? Dozvíte se v rozhovoru Pavla Pospíšila s redaktorkou Českého rozhlasu Zlín Markétou Macháčkovou.

Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.