Mora odvezla z Brna bod. Prodloužení zápasu nabídlo zajímavý nájezdový moment domácí Pospíšila

9. říjen 2023

Napínavý zápas s dramatickým a nakonec nešťastným koncem odehráli na ledě brněnské Komety extraligoví hokejisté Olomouce. Za stavu 2:2 se hrálo prodloužení a v něm jel domácí Kristián Pospíšil trestné střílení, které původně proměnil. Rozhodčí po kontrole u videa tuto trefu odvolali, o chvíli později ale domácí stejně rozhodli gólem z přesilové hry.

Problém při trestném střílení brněnského hokejisty Kristiána Pospíšil byl v tom, že při jeho kličce se už olomoucký gólman Branislav Konrád dotknul hokejkou puku a tím tedy nájezd ukončil. Pospíšil ale pokračoval a dal gól, po kterém jeho spoluhráči radostně naskákali slavit na led. Sudí situaci několik minut řešili u videa.

„Věděl jsem, že jsem do toho ťukl. Nevěděl jsem, jestli to bylo přes hokejku nebo na puk. Myslel jsem si ale, že spíš do puku. V konečném důsledku to ale bylo stejně jedno,“ popsal Konrád zajímavou situaci s tím, že o chvíli později Kometa po dalším olomouckém faulu hrála přesilovou hru a tu využil Jan Ščotka, který tak nakonec rozhodl o druhém bodu pro domácí mužstvo.

Čtěte také

Po utkání se pak brankář Konrád potkal s nakonec neúspěšným nájezdovým střelcem Pospíšilem při podávání rukou. Situaci krátce probrali. „Říkal mi, že si myslel, že to bylo do hokejky. Nevím, no. Bylo to tak, jak to bylo,“ dodal Konrád.

„Prohráli jsme, ale na druhou stranu bereme bod. Bodovali jsme ve třetím zápase v řadě, i když těch bodů mohlo být víc. Musíme se z toho poučit. Třetí třetiny bychom měli lépe zvládat. Když vedeme, tak bychom to měli dotáhnout do vítězného konce,“ upozornil gólman Hanáků na to, že Olomouc se ve třetí třetině dostala do vedení, o které přišla v oslabení tří proti pěti sedm minut před koncem základní hrací doby.

Další zápas sehrají Hanáci v pátek doma proti Hradci Králové.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio