Chmielewski zlomil svoje i týmové trápení. Vím, že se ode mě góly čekají, řekl útočník Mory

7. říjen 2023 12:28

Olomoučtí hokejisté po čtyřech porážkách v extralize v řadě dokázali zabrat a na domácím ledě přetlačili Plzeň 3:2. Byl to souboj týmů ze spodních pater tabulky, Plzeň po této porážce klesla na samotné extraligové dno.

O těsném vítězství rozhodl svým prvním gólem v novém působišti Aron Chmielewski, který před sezónou přišel z Třince. Rozhodně si ale nemyslí, že góly na jeho konto budou přibývat bez tvrdé práce.

„Samo to určitě nebude. Není to jednoduchá liga, je postavená na obraně. Jsem rád, že to tam padlo a pomohlo to k výhře. Z ramen mi určitě něco spadlo, možná se mi teď bude hrát líp. Hlavně ale, ať se vyhrává,“ říká polský útočník.

Z ramen mi určitě něco spadlo, možná se mi teď bude hrát líp.
Aron Chmielewski, útočník HC Olomouc

V přípravě nasázel šest branek a patřil k nejlepším střelcům celého předsezónního období. Na první soutěžní gól si musel počkat až do osmého kola. Prosadil se v 22. minutě zápasu. 

Přitom na začátku zápasu to na vítězství Mory nevypadalo. Olomoučtí se třemi zbytečnými fauly v řadě dostávali pod tlak do oslabení, ze kterého nakonec z hole plzeňského Hrabíka jako první inkasovali. Nová olomoucká posila ví, že nedisciplinovanost jeho tým trápí od začátku ročníku.

Jak to Chmielewski komentuje? A co dalšího by podle něj Hanáci měli zlepšit? Poslechněte si v kompletní reportáži.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: Adam Kodet
Spustit audio