Malý chlebový receptář – osm druhů chleba a starodávná chlebová polévka

První Kuchařské čarování nového roku bude o chlebu. Kulinář Petr Stupka nejprve připomene něco z historie pečení chleba a pak nabídne malý chlebový receptář – recepty na osm druhů chleba a starodávnou chlebovou polévku.

autor: Petr Stupka | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Domácí chléb

    Chléb je po tisíce let jedním z nejhlavnějších pokrmů, který znají lidé na celém světě. Má stovky podob i chutí. Petr Stupka poradil, jak si doma připravit vlastní chléb.

  • Chlebová polévka

    Dříve se běžně vařívaly polévky s chlebem. Dnes se s nimi moc často nesetkáme, ale nebojte se je vyzkoušet. Jsou chutné, syté a spotřebujete do nich strouhanku.

  • Poctivá domácí paštika podle desatera Petra Stupky

    Udělat dobrou zvěřinovou paštiku je výzva. Ale i radost. Pokud totiž zvládnete základy přípravy, můžete si pak už připravovat masové pomazánky s rozmanitými ingrediencemi.