Jaký byl Zlín Film Festival 2022 s Českým rozhlasem?

2. červen 2022

Od 26. května do 1. června proběhl  62. ročník Zlín Film Festivalu a jako každý rok byl Český rozhlas jeho nedílnou součástí. 

V průběhu celého festivalu jste se s Českým rozhlasem mohli setkávat v koma modulech v parku Komenského ve Zlíně, navštívit jste mohli ale i mobilní studio Českého rozhlasu Zlín.

Mobilní studio Českého rozhlasu Zlín

Ve studiu v OC Zlaté jablko na náměstí Míru jste se mohli během festivalu potkat s moderátory Českého rozhlasu: Andreou Kratinovou, Jarkou Barboříkovou, Pavlem Vackem, Jožkou Kubáníkem, Zdeňkem Junákem nebo Jarkou Vykoupilovou. Jejich hosty pak byli například Pavel Zedníček, sestry Ester a Aňa Geislerovy, Ljuba Krbová, Jiří Dvořák, Jan Nedbal, Jan Šťastný, Jitka Čvančarová, Vladimír Polívka a další. Fotky vám nabízíme ve fotogalerii:

Moderátorská dílna s Jarkou Barboříkovou

V koma modulech v parku Komenského jste mohli najít virtuální rozhlasové studio. V něm se zájemci pod vedením moderátorky Českého rozhlasu Zlín Jarky Barboříkové seznámili se studiovou prací moderátora a mohli si natočit si vlastní rozhovor s vybranou osobností, například s hercem Janem Čenským, písničkářem Pokáčem, youtuberem Lukefrym, se zpěvačkou Dashou nebo dokonce s Bartem Simpsonem.

A jak takový rozhovor vypadá? Máme pro vás několik ukázek:

Nevidomý divák v kině

Čtěte také

Český rozhlas Zlín připravil speciální živý komentář k pohádce Šíleně smutná princezna, aby si ji mohli užít i zrakově postižení. Na projekci na filmovém festivalu ve Zlíně dorazila víc než dvacítka nevidomých a slabozrakých z Valašska.

Nápad se zrodil v hlavě vedoucí zlínského rozhlasu Markéty Janíkové, která se inspirovala projektem Radiožurnálu a Nadačního fondu Světluška s názvem Nevidomý fanoušek.

Dění na plátně do sluchátek návštěvníkům popisoval redaktor Českého rozhlasu Zlín Lukáš Veselý.

Soutěž

V průběhu celého festivalu jste se mohli zúčastnit soutěže "Co pro mě znamená rozhlas" s možnou výhrou v podobě digitálního DAB rádia. Losování proběhlo 31. května na Koncertu Českého rozhlasu a odměněni byli tři účastníci soutěze. Gratulujeme!

Další program

V neděli 29. května se na náměstí Míru uskutečnil koncert Rádia Junior, ve kterém vystoupili Lollipopz a Ben & Mateo. Hlavními hvězdami tradičního Koncertu Českého rozhlasu (opět na pódiu na náměstí Míru) byli v úterý 31. května Monika Bagárová a skupina Slza. Tentýž den od 20 hodin proběhla na zlínském zámku diskotéka Martina Hrdinky.

Koncert Českého rozhlasu, Zlínfest 2022

Na stanovišti Českého rozhlasu Zlín jsme ve spolupráci s Azylovým domem pro ženy a matky s dětmi ze Vsetína připravili různorodé zábavné aktivity pro děti. 

V dalším koma modulu v parku Komenského byl připraven program Rádia Junior – živé vysílání, soutěže a kreativní aktivity.

62. ročník Zlín Film Festivalu je tedy už minulostí.
Budeme se těšit na další setkání s Vámi v dalším ročníku v roce 2023!

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.