FOTOGALERIE: Fašankové koblihy ze Strání

Tradiční Festival masopustních tradic ve Strání na Uherskobrodsku se podobně jako jiné masopustní veselice neobejde bez koblih. Ty smaží místní dobrovolnice a každý rok jich během dvou dnů nasmaží více než tisícovku.

Vůně citronové kůry, vanilky a rumu se vždy ve dnech před místními masopustními slanostmi vznáší kolem kulturního centra Dvorana ve Strání na Uherskobrodsku.

Místní dobrovolnice tam připravují přes tisíc koblih pro letošní Festival masopustních tradic. Pohoštění pak nabízí při večerním zahájení i během hlavního programu tradičního fašanku. V kuchyni s nimi byl i reportér Českého rozhlasu Zlín Roman Verner a přinesl nejen reportáž, ale i spoustu fotografií.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.