Filmová škola v Uherském Hradišti bude. Přesunula se na začátek srpna

15. květen 2020 08:26

Pořadatelé školu posunuli na pozdější termín a zkrátili

Letošní ročník Letní filmové školy v Uherském Hradišti se uskuteční od 7. do 12. srpna. Na webových stránkách festivalu to dnes uvedla jeho ředitelka Radana Korená.

Čtěte také

Původně byl festival naplánovaný na přelom července a srpna, kvůli pandemii nového typu koronaviru jej organizátoři posunuli na pozdější termín a zkrátili.

"O konání letošního ročníku 'filmovky' jsme mohli rozhodnout až nyní, proto bylo nutné posunout akci alespoň o dva týdny dále, abychom měli dostatečný čas na její přípravu," uvedla Korená.

https://lfs.cz/otazky-a-odpovedi-k-46-lfs/

Kvůli dodržování bezpečnostních a hygienických opatření bude podle ní letos přehlídka komornější. Kromě promítání v kinech ale zůstávají její součástí i koncerty, divadelní představení, výstavy nebo dětský program. Akreditace bude možné pořídit zřejmě od začátku července.

Původní termín letošního ročníku festivalu, který každoročně přiláká tisíce návštěvníků, byl od 24. července do 2. srpna. Přehlídku pořádá Asociace českých filmových klubů. Loni nabídla LFŠ dvě stovky celovečerních snímků, většina z nich se reprízovala. Na přehlídku se tehdy akreditovalo asi 5400 návštěvníků.

autor: Český rozhlas Zlín

Související