Dýně hokaido v kuchyni
Omeleta k snídani, polévka, dušená, pečená i grilovaná zelenina nebo koláč. Inspiraci, jak využít při vaření dýni, nabízí ve svém pořadu Kuchařské čarování Petr Stupka.
Související
-
10 způsobů, jak využít cukety, dýně a patisony
Populární součástí letního jídelníčku se staly cukety. Ty můžete konzumovat klidně syrové, nebo je upravit na řadu způsobů. Kuchař Petr Stupka nabízí svůj seznam nápadů.
-
Pečená dýně jako příloha
Dýně prospívá trávení, doporučuje se i při různých chorobách. Můžete ozvláštnit svůj jídelníček a připravit z ní chutnou přílohu. Recept je velmi jednoduchý.
-
Krémová zeleninová polévka
Polévka ze zeleniny, kterou můžete sebrat na vlastní zahrádce, zjemněná smetanou se skvěle hodí do obědového menu nebo třeba jako lehká večeře. Zkuste recept Petra Stupky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.