Celerová letní polévka

Aroma celeru je dané obsahem éterických olejů, které umějí chránit i náš zažívací trakt před různými nevítanými mikroorganismy.                

Suroviny:

4-5 stonků řapíkatého celeru

2 mrkve

hrst fazolových lusků

sůl nebo bujónová kostka

Postup:

  1. Celerové řapíky nakrájíme – a pokud jsou konce dřevnatější, odkrojíme je vcelku a dáme do polévky aspoň vyvařit, pak je odstraníme.
  2. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka, fazolové lusky nakrájíme na menší kousky.
  3. Všechnu zeleninu zalijeme vodou, podle chuti osolíme nebo přidáme bujonovou kostku a uvaříme. Na talíři můžeme ještě zdobit celerovou natí.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.