Celerová letní polévka
Aroma celeru je dané obsahem éterických olejů, které umějí chránit i náš zažívací trakt před různými nevítanými mikroorganismy.
Suroviny:
4-5 stonků řapíkatého celeru
2 mrkve
hrst fazolových lusků
sůl nebo bujónová kostka
Postup:
- Celerové řapíky nakrájíme – a pokud jsou konce dřevnatější, odkrojíme je vcelku a dáme do polévky aspoň vyvařit, pak je odstraníme.
- Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka, fazolové lusky nakrájíme na menší kousky.
- Všechnu zeleninu zalijeme vodou, podle chuti osolíme nebo přidáme bujonovou kostku a uvaříme. Na talíři můžeme ještě zdobit celerovou natí.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.