Aplaus pro Marka Příkazkého a nový styl. Zlínské divadlo zahájilo sezonu, je už sedmdesátá třetí

9. září 2018

Absolutním vítězem divácké ankety Městského divadla Zlín o nejlepší herečku, herce a inscenaci Aplaus se za minulou sezonu stal herec Marek Příkazký, který zvítězil i v předchozím ročníku ankety.

Za nejlepší ženský herecký výkon uplynulé sezony byla oceněna Marie Vančurová a nejlepší inscenací je hra Dobrý proti severáku, kterou režíroval Petr Michálek. Ceny byly předány dnes večer na zahájení 73. sezony zlínského divadla.

Cenu ředitele udělil principál divadla Petr Michálek herci Stanislavu Vallovi. "Patří již řadu let k emeritním členům našeho souboru. Je žijící důkaz, že není malých rolí. Říká se, že ve zdech zlínského divadla je ukryt neznámý zdroj energie. Standa Valla evidentně ví, kde přesně se nachází," uvedl ředitel.

Nedostává dárky, ale bláznoviny. Herec Luděk Randár má rád adrenalin i shakespearovské postavy

Luděk Randár při rozhovoru

Ve zlínském Městském divadle působí Luděk Randár už třicet sedm let.

Anketu Aplaus vyhlásilo divadlo již 19. rokem. O nejlepší herečce a nejlepším herci mohli diváci rozhodovat do konce prázdnin. Loni v anketě uspěl herec Marek Příkazký, za nejlepší ženský herecký výkon byla oceněna Petra Králová.

Divadlo mění i vizuální styl.

„Rozhodování bylo docela těžké, do procesu jsme zapojili například i některé členy hereckého souboru. Nakonec jsme se rozhodli pro vizuál grafika Michala Maliny z Uherského Hradiště. Oslovil nás minimalistickou grafikou a dokonalým propracováním,“ vysvětlila šéfka vnějších vztahů Blanka Kovandová.

Nový vizuální styl zlínského divadla
autor: Český rozhlas Zlín
Spustit audio

Související