Obří zemědělské stroje i hospodářská zvířata jsou až do čtvrtka i vidění na brněnském výstavišti

Veletrh Techagro je letos největším evropským zemědělským veletrhem.

Přes sedm stovek firem ze sedmatřiceti zemí od včerejška vystavuje na veletrhu zemědělské techniky Techagro a přidružených akcích.

Veletrh zabírá 200 tisíc čtverečních metrů a pořadatelé očekávají zájem více než sta tisíc návštěvníků.

„Veletrh je pro nás logisticky velice náročnou záležitostí, dokonce jsme zbourali jeden nepotřebný pavilonek, abychom uvolnili plochu pro montované haly," uvedl generální ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš.

Techagro je třetí největší evropský veletrh tohoto zaměření. V sudých letech je největší - další dva, v Hannoveru a v Paříži, se konají v lichých letech. Podle Kuliše nelze pořádat Techagro každý rok, protože inovační cyklus v oboru zemědělské techniky jsou dva roky.

Veletrh zemědělské techniky Techagro doplňuje lesnický a myslivecký veletrh Silva regina a veletrh obnovitelných zdrojů energie v zemědělství a lesnictví Biomasa.

Na trojici veletrhů se představí trendy a nejnovější technologie. Současná zemědělská technika je podle odborníků vybavená elektronikou, umí například používat GPS navigaci nebo údaje, které sama shromáždí z obdělávané plochy.

Veletrh je přístupný i laické veřejnosti, v pavilonu Z je například připraven i hrací a dětský koutek. Kromě obrovských zemědělských strojů jsou na výstavišti k vidění i zemědělská zvířata. Techagro i přidružené akce trvají až do čtvrtka.

autor: ska | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související