Zavařovaly a sušily už naše babičky. Jak tedy na to? Ví Miroslava Teichmanová
Miroslava Teichmanová ze Střední potravinářké školy ve Smiřicích byla hostem naší Radioporadny ve středu 29. července 2015 po 11. hodině. Téma: Konzervování potravin aneb jak si správně zavařit nebo usušit dobroty a laskominy.
Ovoce a zeleniny je v létě dostatek. Obojí je nezbytnou součástí našeho stravování, ale málo druhů lze uchovat po sklizni delší dobu. Už naše babičky konzervovaly, aby měly dostatek na zimu.
Abychom zabránili zkáze ovoce a zeleniny, měli bychom si tyto potraviny bohaté na vitamíny zajistit na zimu.
Proto využijeme různé druhy konzervace jako je:
- sterilace (konzervování při vysoké teplotě)
- zahušťování tekutých a polotekutých hmot (marmelády, povidla, pasty, protlaky)
- sušení (odnímání vody)
- konzervace použitím cukru, soli, octu a dalších chemických konzervačních prostředků
A jak to vše udělat, aby se nám výsledek nezkazil a aby chutnal nám i všem našim blízkým? To už se dozvíte od Ing. Miroslavy Teichmanové ze Střední potravinářké školy ve Smiřicích, která bude hostem naší Radioporadny ve středu 29. července 2015 po 11. hodině.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.