V Písku napadl fanoušek rozhodčího

30. květen 2003

Útok na fotbalového rozhodčího není jen výsadou první ligy. Ve středu byl rozhněvaným fanouškem napaden sudí divizního utkání v Písku.

Po zápase, v němž rozhodla penalta o výhře hostí z Břevnova, vtrhlo na hrací plochu asi patnáct domácích diváků a jeden z nich udeřil hlavního rozhodčího Tomáše Grimma pěstí do brady.

Pořadatelům se pak podařilo situaci uklidnit, nicméně incident je popsán v zápise o utkání a bude se jím v příštím týdnu zabývat disciplinární komise. Písku tak bude pravděpodobně uzavřeno hřiště a postihu se může dočkat i výtržník, v němž byl podle předsedy sportovně technické komise pro Čechy Josefa Nikodéma identifikován hráč Sokola Čížová. V nepříjemné situaci se v Písku ocitl i trenér hostí Josef Zvonič, který při odchodu do kabin čelil zlobě domácích příznivců. Jako bývalý ligový rozhodčí má s násilím na stadionech své zkušenosti. V roce 1991 se sám stal terčem útoku v Dunajské Stredě. "Tenkrát to byl jeden výtržník. Tady to bylo mnohem horší," řekl ČTK Zvonič, který vedle své trenérské funkce v Břevnově působí jako delegát fotbalového svazu.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio